Rüyalar ve Sigmund Freud



Bu yazımızda Sigmund Freud 'tan alıntılarla rüyaların yorumlanabileceği hakkında bir psikoloji tekniğinin var olabileceğini anlatmaya çalışacağız. Rüyaların anlamlı psişik oluşumlarla karşımıza çıktıklarını söyleyen Freud bu oluşumun belirlenebilir bir noktada, uynaık olan insanın ruhsal hayatına yerleştirilebileceği konusunda ispat çalışmları yapmıştır, rüyaların meydana geldiği psişik kuvvetlerin yapıları konusunda da açıklamalarda bulunmuştur ve bu noktadan itibaren rüyalar konusunda daha ayrıntılı problemlere ulaşılmış olacağımızı söylemiştir.
Rüyalara ilişkin bilimsel anlayış, yüzlerce yıldır çok gayret gösterişmesine rağmen pek galişememiştir.yazarlar ve bilim adamları genel olarak bunu itiraf ederler.
Rüya, eski çağlarda insanlar için ne ifade ediyordu ? Geçmiş dönemlerde yaşamış insanların rüya yorumlamasının temel ilkesini , en eski çağlardaki rüya anlayışının izleri teşkil ederdi. Bu insanlar rüyaları var olduklarına inandıkları insan üstü varlıkların dünyasıyla bağdaştırıyorlardı. bu bir ön şart gibiydi onlara göre rüyalar tanrılardan ve kötü ruhlardan haberler sunuyordu.Genel olan yaygın kanı ise Rüyaların insanların hayatında gelecekle alakalı önemli bilgiler verdiği konusundaydı.Fakat rüyaların içerdikleri çeşitlilik sebebi ile bu rüyaların tek bir bütünsel anlayışla ortaya konulması zordu. O yuzden rüyalar değerlerine ve güvenililirliklerine göre çeşitli gruplara ayrılmak zorundaydı.Tabiki eski çağlardaki filozofların rüyalara bakış şekli kehanete bakış şekilleri ile benzerlik gösteriyordu.

Rüyadan uyandığımızda yapmamız gerekenler nelerdir ? Neler yapmalıyız ? Tıklayın !