Sadık Rüyalar


İslam arşivlerinde ve ansiklopedilerinde sadık rüyalar hakkında çeşitli bilgiler yeralmaktadır bunlarından bazılarını sizler için derledik.
Diğer değişle rüyay-ı sadıka çok değişik bir rüyadır. O direkt olarak insanın mahiyetindeki rabbanı latiflerle , görünen aleme bağlanan ve o alemde dolaşan duyguların kapanıp durmasıyla bilinmeyen alemine karşı bir ilişki bulur, yeni bir pencere açar. O pencere ile vukua bulmaya çalışan hadiselere bakar ve levh-i mahfuz ' un nazları ve kader mektuplarının numuneleri nevinden birisine rast gelir.Bazı gerçek olayları görür. o zaman rüya gören insanın hayali ise karışır ve gördüğü gerçeklere kendi yaşama şeklinde var olan varlıkların suretlerini giydirir.
Bu rüyaların bazıları kısmen tabir edildiği gibi çıkar , Peygamber efendimiz S.A.V nübüvvet gelmeden evvel gördüğü bütün rüyaların olduğu gibi gerçek olarak çıktığı bilinmektedir.
Sadık rüya insanın sezgi gücü nün normalden fazla gelişmiş olması durumudur. Sezgi gücü, hiç bir istisnaya yer vermeden tüm insanlarda hatta tüm hayvanlarda mevcuttur. Herşeyden daha önemli olanı ise sadık rüyalar göstermektedir ki, basit olaylar bile vucut bulmadan önce hem Allah c.c tarafından bilinmektedir., hemde kaydedilmiş ve takdir edilmiştir, yani bu gösterirki tesadüf diye bişey yoktur , diğer değişle yaşanan hadiseler başıboş yaşanmıyor herşey bir intizam içinde yaşanmaktadır.